Jedilniki

Datum Malica Kosilo
Ponedeljek, 14. 5. 2018  SIR EDAMEC, REZINA PARADIŽNIKA, OVESNI KRUH, KAKAV, SADJE  PEČEN PURANJI FILE, SMETANOVA OMAKA, EKO KUS KUS, MEŠANA SOLATA (MOTOVILEC, MLADO ZELJE, ZELENA S.); Z OLJČNIM OLJEM
Torek, 15. 5. 2018 PIŠČANČJA ŠUNKA, REZINA PAPRIKE, ČRNA REZANA ŽEMLJA, PLANINSKI ČAJ Z LIMONO, SADJE MESNO-ŽITNI POLPET (GOVEDINA), KREMNA ŠPINAČA, PIRE KROMPIR
Sreda, 16. 5. 2018 MILIJONSKA JUHA, RŽEN KRUH, SADJE VISOŠKA PEČENKA, RIZI BIZI, RDEČA PESA
Četrtek, 17. 5. 2018  BIO HOT DOG, SADNI ČAJ, SADJE POPEČENE KRUHOVE KOCKE, PIRINI CMOKI Z MAREL. NADEVOM, KOMPOT
Petek, 18. 5. 2018  AJDOV KRUH Z OREHI, KEFIR V LONČKU, SADJE RIBJI POLPET, PEČEN KROMPIR, RDEČI RADIČ Z JAJČKOM IN MOTOVILCEM (OLJČNO OLJE)

 

Datum Malica Kosilo
Ponedeljek, 21. 5. 2018 SKUTIN NAMAZ, REZINA PAPRIKE, OVSENI KRUH, ČAJ GOZDNI SADEŽI, SADJE PURANJA RIŽOTA Z ZELENJAVO, MLADO ZELJE S FIŽOLOM, Z BUČNIM OLJEM
Torek, 22. 5. 2018 KUHAN PRŠUT, REZINA KUMARICE, KORUZNA REZANA BOMBETA, BEZGOV SIRUP, SADJE PANIRANA PIŠČANČJA KRAČA, PIRE KROMPIR S KORENČKOM, MEŠANA SOLATA
Sreda, 23. 5. 2018 MLEČNI RIŽ, KAKAVOV POSIP, SADJE TELEČJA OBARA, AJDOVI ŽGANCI, EKO SKUTA*-LP S SMETANO IN SADJEM
Četrtek, 24. 5. 2018 RIBJI NAMAZ, SOJIN KRUH, ŠIPKOV ČAJ Z LIMONO, SADJE ČUFTI V PARADIŽ. OMAKI, PIRE KROMPIR, ZELENA SOLATA S PARADIŽNIKOM
Petek, 25. 5. 2018  BIO RUMENA BOMBETA, KAKAV, SADJE PAŠTA FIŽOL, (KRUH), DOMAČA SADNA TORTICA, DOMAČA LIMONADA

 

Datum Malica Kosilo
Ponedeljek, 28. 5. 2018 GOLAŽ, KMEČKI RŽENI SVALJKI, SLADOLED
Torek, 29. 5. 2018 MUSAKA, MEŠANA SOLATA (ZELENA S., ML. ZELJE, MOTOVILEC); Z OLJČNIM OLJEM
Sreda, 30. 5. 2018 POPEČEN FILE LOSOSA, SMETANOVA OMAKA, ŠIROKI REZANCI, MOTOVILEC Z ZELJEM IN PARADIŽNIKOM
Četrtek, 31. 5. 2018  PURANJI FILE PO PARIŠKO, PRAŽEN KROMPIR, BROKOLI IN CVETAČA (TOPLA PRILOGA)
Petek, 1. 6. 2018 ENOLONČNICA IZ MEŠANIH STROČNIC IN ZELENJAVE (KRUH), RIŽEV

 

ŠOLSKA PREHRANA

Pri organizaciji šolske prehrane upoštevamo Zakon o šolski prehrani (Ur.l. RS, št. 3/2013) in Pravila šolske prehrane v Osnovni šoli Jela Janežiča.

Šolska prehrana pomeni organizirano prehrano učencev v dneh, ko poteka pouk v skladu s šolskim koledarjem. Šola za vse učence obvezno organizira malico, učenci se v šoli lahko prijavijo tudi na kosilo. Cena prehrane za šolsko leto 2016/17: malica stane 0,80 EUR in kosilo 2,30 EUR. Plačilo je po položnici.

MALICA poteka v učilnicah od 9.20 do 9.40. Malico prineseta dežurna učenca, jo razdelita ter ob koncu odmora odneseta posodo v kuhinjo.

KOSILO: Učenci kosijo v prisotnosti strokovnega delavca v jedilnici Dijaškega doma. Ta je zadolžen tudi za spremstvo do jedilnice. Kosilo za PPVI traja od 12.30 do 13.15, za NIS pa od 13.00 do 13.45. Kosila za učence s težko in težjo motnjo ter za določene druge učence so pripeljana v šolo in razdeljena v razredu.

V skladu z odločbami Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih financ subvencioniranje šolske prehrane ureja pristojni center za socialno delo. Glede na Zakon za uravnoteženje javnih financ od 1.9.2012 dalje učencem splošna subvencija za malico ne pripada več avtomatično, temveč se subvencionira samo socialno najbolj ogroženim. Vse subvencioniranje šolske prehrane ureja center za socialno delo.

Prijavo na šolsko prehrano oddajo starši v mesecu juniju za prihodnje šolsko leto ali kadarkoli med šolskim letom. Prijava se vloži na obrazcu Prijava učenca na šolsko prehrano, ki ga dobite tudi v šoli, in se hrani do konca šolskega leta. Šolsko prehrano se lahko kadarkoli prekliče.

Dolžnosti učenca oziroma staršev, ki nastopijo z oddajo prijave:

– spoštovanje pravil šolske prehrane,

– plačevanje prispevkov,

– pravočasno odjavljanje obrokov,

– če se obroka pravočasno ne odjavi, starši kljub subvenciji plačajo polno ceno obroka

– sporočanje sprememb (v roku 30 dni).

ODJAVA MALICE IN KOSILA

Malico odjavljajo starši s telefonskim sporočilom v tajništvo. Malica in kosilo se lahko odjavita in sicer do 7:30 tekočega dne v PP na telefon 04 506 14 13 ali v tajništvo 04 506 14 11. Za en dan prej pa se prehrana odjavlja v tajništvu šole na telefon 04 506 14 11 do 13.00.

Učenci, ki so od pouka odsotni zaradi aktivnosti, ki potekajo v imenu šole, so odjavljeni s strani šole (npr. športna, kulturna in druga tekmovanja ter srečanja).

Če obrok ni pravočasno odjavljen, se plača polna cena obroka, to velja tudi v primeru subvencionirane šolske prehrane.  

Naročen obrok, ki ni bil prevzet, smiselno razdelimo med ostale učence.

ANKETA O ZADOVOLJSTVU S ŠOLSKO PREHRANO

Šola med učenci in njihovimi starši v obliki ankete enkrat letno preverja zadovoljstvo s šolsko prehrano. V mesecu aprilu 2013 so učenci skupaj s starši reševali anketo o zadovoljstvu s šolsko prehrano. Rezultate ankete si lahko ogledate tukaj.

Še naprej se bomo trudili zagotavljati zdrave, polnovredne in kvalitetne obroke.