Delovna praksa

Delovna praksa

Praksa v šolskem letu 2022/2023 je potekala malo drugače. Tokrat so skupaj sodelovali najprej učenci 8. razreda in posebnega programa, v naslednjem tednu pa še učenci 9.razreda in posebnega programa. Praksa je potekala 14 dni. Učenci 8. in učenci 9. razreda so bili prisotni vsak razred po en teden, medtem ko so nekateri učenci posebnega programa sodelovali en teden, drugi pa so bili prisotni kar 14 dni. Ves čas so prav vsi aktivno sodelovali pri dejavnostih in pokazali svojo vztrajnost in spretnosti. Vzdušje je bilo zelo prijetno in delovno. Za nagrado so se učenci na koncu prislužili še pizzo.

V pričakovanju Miklavža…

Končno smo stopili v veseli december, ki s seboj prinaša tudi obisk dobrega moža, Miklavža. Ta tudi letos ni pozabil na naše pridne učence, zato nas bo razveselil s svojim obiskom v torek, 6.12.2022, v telovadnici OŠ Jela Janežiča.

Nestrpno ga že pričakujemo.

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Tudi letos smo na šoli obeležili Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ). Kot vsako leto je tudi letos potekal tretji petek v novembru, torej 18. 11. 2022. Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka je bil »Zajtrk  z mlekom – super dan!«  V učilnicah so učenci skupaj z učiteljicami spregovorili o tradicionalnem slovenskem zajtrku ter se posvetili različnim aktivnost vezanim na mleko in mlečne izdelke. S takimi dejavnostmi poskušamo učencem približati pomen zajtrkovanja, domače pridelane hrane in živil ter zdravega prehranjevanja.

Tradicionalni slovenski zajtrk je tekom let zasedel posebno mesto pri učencih.

Obisk Biotehniškega centra Naklo

V petek, 11.11.2022 smo se z učenci 8. in 9. razreda odpravili na ogled Biotehniškega centra Naklo. Tam nas je sprejela zelo prijazna svetovalna delavka.

Najprej smo se udeležili predstavitve prakse pri predmetu Pomoč pri strežbi. Učenci so za nas pripravili pravo pojedino. Poizkusili smo dve vrsti pizze, brownije ter ameriške palačinke. Iz prve roke lahko povem, da je bilo vse prvovrstno pripravljeno. Med sladkanjem so nam učenci pripovedovali, kako potekata pri njih praksa in pouk, kaj jim je všeč in kaj ne. Nato nam je svetovalna delavka predstavila program pomočnik v biotehniki in oskrbi. Pri predstavitvi smo dobili vse pomembne informacije o tem, kako poteka pouk, praksa, od kdaj do kdaj poteka pouk, da so posebni dnevi obvezni, kako se bomo lahko z avtobusom pripeljali do njih in seveda še veliko drugih stvari. več…

Dogodki

  • Ni dogodkov

Koledar

december 2022
PTSČPSN
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
« Nov   Jan »

Donatorji

(Skupno 164.992 obiskov, današnjih obiskov 165)
Dostopnost