Skoči na glavno vsebino

Dne 30. novembra je potekal 4. posvet »Medinstitucionalno povezovanje v skrbi za osebe z motnjo v duševnem razvoju ter za druge osebe s posebnimi potrebami, na območju OBČIN ŠKOFJA LOKA, GORENJA VAS- POLJANE, MEDVODE, ŽIRI IN ŽELEZNIKI«.

Javne ustanove na območju omenjenih občin se v prizadevanjih za celostno skrb in obravnavo oseb z motnjo v duševnem razvoju ter za druge osebe s posebnimi potrebami, medinstitucionalno povezujejo. Timsko delo različnih strok je vedno izziv, zato smo 30. novembra organizirali že četrti posvet.

Tema srečanja je bila »»MOBILNA SLUŽBA ZA ZGODNJO POMOČ DRUŽINI NA DOMU«, ki jo je kot strokovno inovacijo predstavil CSD Gorenjska.

Posveta so se udeležile predstavnice CSD Gorenjska, enota Kranj in Škofja Loka, načelnik Policijske postaje Škofja Loka, predstavnice Občine Škofja Loka, zdravnik ZD Medvode, zdravnica  Ambulante Polhek Žiri, predstavnica CDZOM Škofja Loka, predstavnica Rotary cluba Škofja Loka in predstavnice OŠ Jela Janežiča.

Uvodnemu pozdravu in povzetku predhodnih posvetov ravnateljice mag. Marjete Šmid, je sledila osrednja predstavitev projekta Mobilne strokovne službe kot podpora družinam CSD Gorenjska (ga. Urška Repar Justin, direktorica CSD Gorenjska, ga. Marja Gros, Enota Kranj, ga. Ivana Košir Erman, ga. Tina Lipar in ga. Romana Kosmač, Enota Škofja Loka) ter razprava. Nato so se udeleženci seznanili z delovanjem Rotary cluba Škofja Loka, njegovo skrbjo za učence OŠ Jela Janežiča ter pomembnost načrtov za socialno vključenost oseb s posebnimi potrebami. Nazadnje so udeleženci v evalvaciji podali predloge tem za naslednje posvete. 

Preberite več

(Skupno 100 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost