Skoči na glavno vsebino

eraj, 12. 3. 2015, je na Osnovni šoli Jela Janežiča potekalo 15. državno tekmovanje iz znanja računalništva za učence programa NIS. Tekmovanje je potekalo v soorganizaciji z Zvezo za tehnično kulturo Slovenije. Tekmovanja se je udeležilo 32 tekmovalcev iz dvajsetih osnovnih šol iz vse Slovenije. Tekmovalci so bili razporejeni v dve kategoriji: v prvi so se pomerili v znanju veščin pri uporabi programa za oblikovanje besedil Word, v drugi kategoriji pa so se preizkusili v znanju digitalne fotografije, uporabe programa Picasa in programa PowerPoint.

Ob boku tekmovanja so se učenci udeležili tudi razvedrilnih aktivnosti, odšli so na kegljanje, se sprostili ob druženju s štirinožnimi Ambasadorji nasmeha, pred podelitvijo zasluženih nagrad pa se še udeležili zabavne lutkovne predstave.

V obeh kategorijah je prvo mesto odšlo v Osnovno šolo Juričevega Drejčka na Ravne, odlično pa ste se odrezala tudi naša tekmovalca: Ana Erznožnik je v kategoriji Word osvojila drugo mesto, Klemen Kavčič pa v kategoriji PowerPoint 3. mesto.

Zanimiv prispevek o tekmovanju so posneli tudi v oddaji Infodrom na naslovu:  http://www.rtvslo.si/otroski-infodrom/prispevek/3664

(Skupno 99 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost