Skoči na glavno vsebino

Državno računalniško tekmovanje

RAČUNALNIŠKO DRŽAVNO TEKMOVANJE
za šole s prilagojenim programom z nižjim izobrazbenim standardom in posebni program

23. državno tekmovanje »Z računalniki skozi okna« za NIS
16. državno tekmovanje »Z miško v svet« za PP

 

Aktualno

Državna računalniška tekmovanja  bodo v četrtek, 23. 2. 2023 na OŠ Jela Janežiča v Škofji Loki.

Zaradi lažje organizacije so šole razdeljene v dve skupini. Tekmovalci morajo imeti s seboj prenosnik, telefon ali tablico (odvisno v kateri tekmovalni kategoriji tekmujejo).

Prva skupina šol (Velenje, Kamnik, Škofja Loka, Domžale, Jesenice, Celje, Grosuplje, Litija in Tolmin) ima prihod med 8.00 in 8.30 uro, tekmovanje pa od 9.00 do 10.00. 

Za to skupino so v času tekmovanja druge skupine pripravljene vmesne dejavnosti. Vsi iz prve skupine morajo zato imeti s seboj copate za kegljanje. 

Druga skupina šol (Maribor, Novo mesto, Kočevje, Rogaška Slatina, Strunjan, Ilirska Bistrica, Ljutomer, Sevnica, Nova Gorica, Vipava, Kranj in Ljubljana 2x) ima prihod med 9.30 in 10.00 uro, tekmovanje pa od 10.15 do 11.00.

V času od 11.30 do 12.20 bo kosilo za vse učence tekmovalce. 

Podelitev priznanj bo ob 12.30 v telovadnici. 

Učenci tekmovalci ob prihodu dobijo tudi malico (sendvič, sok) zato nam do ponedeljka, 20. 2. 2023 javite ali imajo kakšne diete. Za mentorje bo poskrbljeno s sendviči, kavo in sladkimi grižljaji ob kavi. Za kosilo morate imeti naročilnice (ali denar) vaše šole. 

Šola je delno »gradbišče«, zato parkirišča pri šoli ni. Učence lahko pripeljete pred šolo, jih pospremite v prostor za zbiranje in avto odpeljete na parkirišče pred športno dvorano, ki je žal plačljivo. Na povezavi pa lahko preverite še druga možna parkirišča v bližini.

Organizacijski odbor

 

Fotonatečaj
Objavljen je tudi foto natečaj z naslovom “Čudoviti svet živali”. Več si lahko preberete v razpisu.

 

Gradiva
Gradiva s srečanja mentorjev v Ljubljani:

 

Na kaj morate biti pozorni pred prijavo tekmovalcev na tekmovanje?

Preden vas skrbnik sistema ZOTKiS vnese kot mentorja, morate podpisati soglasje.

Pred vpisom tekmovalcev v sistem ZOTKiS morate mentorji pridobiti dovoljenje staršev/skrbnikov za prijavo na tekmovanje in objavo rezultatov vaših učencev. Uporabite lahko obrazec na spletni strani ZOTKS.

Redno spremljajte roke za prijavo na izbirno tekmovanje, za vpis rezultatov in datum državnega tekmovanja.

 

Potek računalniškega tekmovanja

Tekmovalce za računalniško tekmovanje (NIS in PP) šole prijavijo v sistem ZOTKiS pred izbirnim (šolskim) tekmovanjem do 12. 1. 2023 do 14.00 ure.

Po zaprtju prijav bodo mentorji 12. 1. 2023 lahko dostopali do nalog za izbirno tekmovanje. Izbirno tekmovanje bodo šole izvedle med 13. in 27. 1. 2023 za obe tekmovanji (vse tri kategorije).

Rezultate šolskega tekmovanja morajo šole vpisati v sistem ZOTKiS najpozneje do 2. 2. 2023. Par z najboljšim rezultatom bo avtomatično prijavljen na državno tekmovanje.

Državno tekmovanje za vse kategorije bo 23. februarja 2022 na OŠ Jela Janežiča v Škofji Loki.

 

Izvedba tekmovanja

Na tekmovanje prinesete svoj prenosni računalnik z naloženimi programi. Tekmovalci v kategoriji Izdelava predstavitve (NIS) potrebujejo še telefon ali tablico z nameščenim bralnikom QR kod. Za kategorijo Rišem, brišem na ekran (PP in NIS) so primerne tablice in prenosni računalniki z zaslonom na dotik. Učenci rešujejo naloge z dotikom in ne z miško.

Za USB ključe – za shranjevanje predstavitev poskrbi organizator tekmovanja.

Za malico in kosilo učencev je na dan tekmovanja poskrbljeno, prav tako za diete (podatke o dietah nam boste sporočili nekaj dni pred tekmovanjem). 

Internetna povezava – uporabljamo šolsko brezžično omrežje Eduroam.

 

Opisi posameznih kategorij tekmovanja

 

Primeri nalog za vajo

Koristne povezave

Razpis
Sistem ZOTKiS
Tekmovanja – obrazci, soglasja

Naše tekmovanje skozi čas

 

Organizacijski odbor računalniškega tekmovanja

 

 

 

 

(Skupno 3.242 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost