Jedilniki

Datum Malica Kosilo
Ponedeljek, 21. 9. 2020 SKUTIN NAMAZ, REZINA KUMARICE, OVSEN KRUH, MALINOV SIRUP, SADJE PIŠČANEC V SMETANOVI OMAKI Z ŽAFRANIKO, PIRINI REZANCI, KUMARE IN PARADIŽNIK V SOLATI
Torek, 22. 9. 2020 BIO BUHTELJ S ČOKOLADO, PLANINSKI ČAJ Z LIMONO, SADJE MESNO (GOVEDINA)-ZELENJAVNA MUSAKA, RDEČA PESA
Sreda, 23. 9. 2020 POSEBNA PIŠČANČJA SALAMA, REZINA PARADIŽNIKA, SOJIN KRUH, ČAJ GOZDNI SADEŽI, SADJE PIŠČANČJI PAPRIKAŠ, KVAŠENI ŽLIČNIKI, ML. ZELJE IN ZELENA SOLATA S ČIČERIKO; Z BUČNIM OLJEM
Četrtek, 24. 9. 2020 KORUZNI KOSMIČI, DOMAČI SADNI JOGURT, SADJE PANIRAN RIBJI FILE, TRŽAŠKA OMAKA, MASLEN KROMPIR S SVEŽIM PETERŠILJEM, ZELENA SOLATA S PARADIŽNIKOM
Petek, 25. 9. 2020 ŠTRUČKA S SIROM, KAKAV, SADJE FIŽOLOVA ENOLONČNICA, POPEČENE KRUHOVE KOCKE, PIRINI CMOKI Z MARELIČNIM NADEVOM, KOMPOT

Datum Malica Kosilo
Ponedeljek, 28. 9. 2020 SIR EDAMEC LAHKI, REZINA KUMARICE, POLBELA ŠTRUCA, SADNI ČAJ, SADJE PURANJA RIŽOTA TREH ŽIT Z ZELENJAVO, PARMEZAN, RDEČA PESA
Torek, 29. 9. 2020 KUHAN PRŠUT, KORUZNA BOMBETA REZANA, PLANINSKI ČAJ Z LIMONO, SADJE
Sreda, 30. 9. 2020 MLEČNI RIŽ, KAKAVOV POSIP, SADJE
Četrtek, 1. 10. 2020 OREHOV POLŽ, KAKAV, SADJE
Petek, 2. 10. 2020 PIŠČANČJA PAŠTETA, BIO PIRIN KRUH, LIMONIN SIRUP, SADJE

ŠOLSKA PREHRANA

Pri organizaciji šolske prehrane upoštevamo Zakon o šolski prehrani (Ur.l. RS, št. 3/2013) in Pravila šolske prehrane v Osnovni šoli Jela Janežiča.

Šolska prehrana pomeni organizirano prehrano učencev v dneh, ko poteka pouk v skladu s šolskim koledarjem. Šola za vse učence obvezno organizira malico, učenci se v šoli lahko prijavijo tudi na kosilo. Cena prehrane za šolsko leto 2016/17: malica stane 0,80 EUR in kosilo 2,30 EUR. Plačilo je po položnici.

MALICA poteka v učilnicah od 9.20 do 9.40. Malico prineseta dežurna učenca, jo razdelita ter ob koncu odmora odneseta posodo v kuhinjo.

KOSILO: Učenci kosijo v prisotnosti strokovnega delavca v jedilnici Dijaškega doma. Ta je zadolžen tudi za spremstvo do jedilnice. Kosilo za PPVI traja od 12.30 do 13.15, za NIS pa od 13.00 do 13.45. Kosila za učence s težko in težjo motnjo ter za določene druge učence so pripeljana v šolo in razdeljena v razredu.

V skladu z odločbami Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih financ subvencioniranje šolske prehrane ureja pristojni center za socialno delo. Glede na Zakon za uravnoteženje javnih financ od 1.9.2012 dalje učencem splošna subvencija za malico ne pripada več avtomatično, temveč se subvencionira samo socialno najbolj ogroženim. Vse subvencioniranje šolske prehrane ureja center za socialno delo.

Prijavo na šolsko prehrano oddajo starši v mesecu juniju za prihodnje šolsko leto ali kadarkoli med šolskim letom. Prijava se vloži na obrazcu Prijava učenca na šolsko prehrano, ki ga dobite tudi v šoli, in se hrani do konca šolskega leta. Šolsko prehrano se lahko kadarkoli prekliče.

Dolžnosti učenca oziroma staršev, ki nastopijo z oddajo prijave:

– spoštovanje pravil šolske prehrane,

– plačevanje prispevkov,

– pravočasno odjavljanje obrokov,

– če se obroka pravočasno ne odjavi, starši kljub subvenciji plačajo polno ceno obroka

– sporočanje sprememb (v roku 30 dni).

ODJAVA MALICE IN KOSILA

Malico odjavljajo starši s telefonskim sporočilom v tajništvo. Malica in kosilo se lahko odjavita in sicer do 7:30 tekočega dne v PP na telefon 04 506 14 13 ali v tajništvo 04 506 14 11. Za en dan prej pa se prehrana odjavlja v tajništvu šole na telefon 04 506 14 11 do 13.00.

Učenci, ki so od pouka odsotni zaradi aktivnosti, ki potekajo v imenu šole, so odjavljeni s strani šole (npr. športna, kulturna in druga tekmovanja ter srečanja).

Če obrok ni pravočasno odjavljen, se plača polna cena obroka, to velja tudi v primeru subvencionirane šolske prehrane.  

Naročen obrok, ki ni bil prevzet, smiselno razdelimo med ostale učence.

ANKETA O ZADOVOLJSTVU S ŠOLSKO PREHRANO

Šola med učenci in njihovimi starši v obliki ankete enkrat letno preverja zadovoljstvo s šolsko prehrano. V mesecu aprilu 2013 so učenci skupaj s starši reševali anketo o zadovoljstvu s šolsko prehrano. Rezultate ankete si lahko ogledate tukaj.

Še naprej se bomo trudili zagotavljati zdrave, polnovredne in kvalitetne obroke.

(Skupno 7.790 obiskov, današnjih obiskov 16)