Jedilniki

Datum Malica Kosilo
Ponedeljek, 4. 2. 2019  ŠTRUKELJ Z OREHI, KAKAV, SADJE PIŠČANČJI ZREZEK V NARAVNI OMAKI, MLINCI, RDEČA PESA
Torek, 5. 2. 2019  DOMAČA PAŠTETA, REZINA PARADIŽNIKA, BIO KORUZNI KRUH S SEMENI, ČAJ GOZDNI SADEŽI, SADJE MUSAKA (GOVEDINA), MEŠANA SOLATA (ZELJE, ZELENA SOLATA, MOTOVILEC)
Sreda, 6. 2. 2019  MLEČNI ZDROB, KAKAVOV POSIP, KRUH, SADJE RIBJI POLPET, PEČEN KROMPIR, BROKOLI IN CVETAČA (TOPLA PRILOGA)
Četrtek, 7. 2. 2019 SIR EDAMEC, REZINA KUMARICE, ČRNA REZANA ŽEMLJA, JAGODOV SOK, SADJE JEŠPRENJEVA ENOLONČNICA /EKO JEŠPRENJ*/ S SUHIM MESOM, (KRUH), MARMORNI KOLAČ, KOMPOT

 

Datum Malica Kosilo
Ponedeljek, 11. 2. 2019  MLEČNI NAMAZ, BIO MEŠAN KRUH, KAKAV, SADJE POLNOZ. TESTENINE, BOLONJSKA OMAKA (GOVEDINA), PARMEZAN, RDEČA PESA
Torek, 12. 2. 2019 HRENOVKA, ŠTRUČKA Z LUKNJO, GORČICA, ČAJ GOZDNI SADEŽI, SADJE PEČENICA, DUŠENO KISLO ZELJE,  PRAŽEN KROMPIR
Sreda, 13. 2. 2019 SIROVA ŠTRUČKA, SADNI JOGURT, SADJE PIŠČANČJI PAPRIKAŠ, KVAŠENI ŽLIČNIKI, ZELENA SOLATA S KORUZO
Četrtek, 14. 2. 2019 RIBJI NAMAZ, RŽEN KRUH, JABOLČNI SOK Z BEZGOVIM CVETJEM, SADJE PAŠTA FIŽOL, (KRUH), RIŽEV NARASTEK S PRELIVOM GOZDNIH SADEŽEV
Petek, 15. 2. 2019  PROSENA KAŠA, KAKAVOV POSIP, KRUH POLBEL, SADJE RIBJI FILE V KORUZNI SRAJČKI, MASLEN KROMPIR, TRŽAŠKA OMAKA, SOLATA (RD. RADIČ, MOTOVILEC, ZELJE)

 

Datum Malica Kosilo
Ponedeljek, 18. 2. 2019 PURANJI ZREZEK V SMET. OMAKI Z ŽAFRANIKO, KMEČKI RŽENI SVALJKI, ZELJNA SOLATA S FIŽOLOM
Torek, 19. 2. 2019 LAZANJA (GOVEDINA), MEŠANA SOLATA (MOTOVILEC, RD. RADIČ, ZELJE)
Sreda, 20. 2. 2019 PIŠČANČJA OBARA Z ŽLIČNIKI, AJDOVI ŽGANCI, DOMAČI »ZIMSKI SLADOLED«
Četrtek, 21. 2. 2019 PEČEN FILE LOSOSA, MASLEN KROMPIR, BROKOLI IN CVETAČA (TOPLA PRILOGA)
Petek, 22. 2. 2019  JOTA (BREZ MESA), /KRUH/,
SKUTNI ŠTRUKLJI (EKO SKUTA*-LP), KOMPOT

 

 

ŠOLSKA PREHRANA

Pri organizaciji šolske prehrane upoštevamo Zakon o šolski prehrani (Ur.l. RS, št. 3/2013) in Pravila šolske prehrane v Osnovni šoli Jela Janežiča.

Šolska prehrana pomeni organizirano prehrano učencev v dneh, ko poteka pouk v skladu s šolskim koledarjem. Šola za vse učence obvezno organizira malico, učenci se v šoli lahko prijavijo tudi na kosilo. Cena prehrane za šolsko leto 2016/17: malica stane 0,80 EUR in kosilo 2,30 EUR. Plačilo je po položnici.

MALICA poteka v učilnicah od 9.20 do 9.40. Malico prineseta dežurna učenca, jo razdelita ter ob koncu odmora odneseta posodo v kuhinjo.

KOSILO: Učenci kosijo v prisotnosti strokovnega delavca v jedilnici Dijaškega doma. Ta je zadolžen tudi za spremstvo do jedilnice. Kosilo za PPVI traja od 12.30 do 13.15, za NIS pa od 13.00 do 13.45. Kosila za učence s težko in težjo motnjo ter za določene druge učence so pripeljana v šolo in razdeljena v razredu.

V skladu z odločbami Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih financ subvencioniranje šolske prehrane ureja pristojni center za socialno delo. Glede na Zakon za uravnoteženje javnih financ od 1.9.2012 dalje učencem splošna subvencija za malico ne pripada več avtomatično, temveč se subvencionira samo socialno najbolj ogroženim. Vse subvencioniranje šolske prehrane ureja center za socialno delo.

Prijavo na šolsko prehrano oddajo starši v mesecu juniju za prihodnje šolsko leto ali kadarkoli med šolskim letom. Prijava se vloži na obrazcu Prijava učenca na šolsko prehrano, ki ga dobite tudi v šoli, in se hrani do konca šolskega leta. Šolsko prehrano se lahko kadarkoli prekliče.

Dolžnosti učenca oziroma staršev, ki nastopijo z oddajo prijave:

– spoštovanje pravil šolske prehrane,

– plačevanje prispevkov,

– pravočasno odjavljanje obrokov,

– če se obroka pravočasno ne odjavi, starši kljub subvenciji plačajo polno ceno obroka

– sporočanje sprememb (v roku 30 dni).

ODJAVA MALICE IN KOSILA

Malico odjavljajo starši s telefonskim sporočilom v tajništvo. Malica in kosilo se lahko odjavita in sicer do 7:30 tekočega dne v PP na telefon 04 506 14 13 ali v tajništvo 04 506 14 11. Za en dan prej pa se prehrana odjavlja v tajništvu šole na telefon 04 506 14 11 do 13.00.

Učenci, ki so od pouka odsotni zaradi aktivnosti, ki potekajo v imenu šole, so odjavljeni s strani šole (npr. športna, kulturna in druga tekmovanja ter srečanja).

Če obrok ni pravočasno odjavljen, se plača polna cena obroka, to velja tudi v primeru subvencionirane šolske prehrane.  

Naročen obrok, ki ni bil prevzet, smiselno razdelimo med ostale učence.

ANKETA O ZADOVOLJSTVU S ŠOLSKO PREHRANO

Šola med učenci in njihovimi starši v obliki ankete enkrat letno preverja zadovoljstvo s šolsko prehrano. V mesecu aprilu 2013 so učenci skupaj s starši reševali anketo o zadovoljstvu s šolsko prehrano. Rezultate ankete si lahko ogledate tukaj.

Še naprej se bomo trudili zagotavljati zdrave, polnovredne in kvalitetne obroke.

(Skupno 623 obiskov, današnjih obiskov 12)