Obisk Biotehniškega centra Naklo

V petek, 11.11.2022 smo se z učenci 8. in 9. razreda odpravili na ogled Biotehniškega centra Naklo. Tam nas je sprejela zelo prijazna svetovalna delavka.

Najprej smo se udeležili predstavitve prakse pri predmetu Pomoč pri strežbi. Učenci so za nas pripravili pravo pojedino. Poizkusili smo dve vrsti pizze, brownije ter ameriške palačinke. Iz prve roke lahko povem, da je bilo vse prvovrstno pripravljeno. Med sladkanjem so nam učenci pripovedovali, kako potekata pri njih praksa in pouk, kaj jim je všeč in kaj ne. Nato nam je svetovalna delavka predstavila program pomočnik v biotehniki in oskrbi. Pri predstavitvi smo dobili vse pomembne informacije o tem, kako poteka pouk, praksa, od kdaj do kdaj poteka pouk, da so posebni dnevi obvezni, kako se bomo lahko z avtobusom pripeljali do njih in seveda še veliko drugih stvari. več…

V ŠOLI SO SE POJAVILE UŠI

Obveščamo, da so se v šoli pojavile uši.

Prosimo, da svojemu otroku temeljito pregledate lasišče in primerno postopate.

Več o ravnanju v primeru uši si preberite na spletni strani NIJZ – POVEZAVA

TOM POTUJE, OTROKE OBISKUJE

TOM POTUJE, OTROKE OBISKUJE

V mesecu maju je TOM telefon pričel z vseslovensko akcijo »Tom potuje, otroke obiskuje«. Znotraj tega projekta TOM nahrbtnik potuje po Sloveniji in obiskuje različne osnovne šole.

Na naši šoli smo TOM nahrbtnik gostili v dneh od 25.10. do 28.10. V tem tednu smo na šoli od 4. do 9. razreda izvajali delavnice, katerih osrednja tema je bila predstavitev svetovalne storitve TOM telefona. Učence smo seznanili, da imajo v primeru stiske vedno na voljo svetovalce TOM telefona.  V vsakem razredu imamo plakat in brošure TOM telefona, ki učence spominjajo, da se lahko, kadarkoli se znajdejo v težavah, obrnejo na brezplačen pogovor. S sodelovanjem v tej akciji smo želeli učence seznaniti, da nobena težava ni tako velika, da je ne bi mogli s pogovorom omiliti ali celo rešiti. Skupaj z učenci smo ugotavljali, da se po pogovoru počutimo bolje, imamo občutek, da nismo sami in nam je lažje, ker čutimo, da nas nekdo razume. Včasih nam pomaga že samo to, da nekomu svojo stisko opišemo. Takrat se nam pogosto zgodi, da težave vidimo v drugačni luči ali se nam morda težava ne zdi več tako velika. Na delavnicah smo z učenci razmišljali tudi o tem, kaj pomeni slogan »Odgovor je pogovor« ter svetovalcem zastavili vprašanja, o katerih se ne moremo z nikomer pogovoriti.

Učenci so informacijo o TOM telefonu dobro sprejeli. Upamo in želimo si, da se bodo čim manjkrat znašli v stiski ali težavah. Če pa se bodo, pa jim bodo svetovalci TOM telefona, vedno z veseljem pomagali s pogovorom. Zavrteti morajo le telefonsko številko TOM telefona (116 111) ali pisati preko elektronske pošte (tom@zpms.si) ali zastaviti vprašanje preko spletne klepetalnice (e-tom.si).

Potek rekonstrukcije in gradnje nadzidka OŠ Jela Janežiča

Potek rekonstrukcije in gradnje nadzidka OŠ Jela Janežiča

Učenci, starši, učitelji in vsi zaposleni vsak dan opazujemo, kako napreduje rekonstrukcija in gradnja nadzidka. Izražamo veselje in zahvalo, da so občine ustanoviteljice Škofja Loka, Gorenja vas – Poljane, Železniki, Medvode in Žiri združile moči in pripeljale projekt do realizacije. Hvala tudi nadzoru ter podjetju TIPO, ki se trudijo po najboljših močeh izvajati zahtevna gradbena dela. Oglejte si poročilo v sliki in besedi od septembra do novembra.

Dogodki

  • Ni dogodkov

Koledar

november 2022
PTSČPSN
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30     
« Okt   Dec »

Donatorji

(Skupno 164.186 obiskov, današnjih obiskov 179)
Dostopnost