Skoči na glavno vsebino

V prijetnem vzdušju smo preživeli še zadnji dan šole v naravi. Pred odhodom domov nas je čakalo še nekaj obveznosti – pakiranje, peka kruha ter delavnica o čebelah. Gospa Olga nas je še pred zajtrkom povabila, da skupaj zamesimo testo za kruh. Nekaj učencev je spremljalo, ali so primešane vse sestavine, drugi pa so pomagali sestavine dodajati. Zamesili smo kruh iz kar 20 kg moke. Medtem ko je testo počivalo, smo pojedli zajtrk, pospravili sobe in spakirali svoje kovčke. Pred kosilom je bilo potrebno oblikovati še hlebčke ter se poučiti o čebelah. Ko so tudi hlebčki dovolj vzhajali, je vsak učenec svoj hlebček skupaj z gospo Olgo potisnil v krušno peč. Pred odhodom domov smo pojedli kosilo in po mnenju učencev najboljšo sladico – čokoladni puding.

Na Turistični kmetiji Podmlačan smo doživeli veliko lepih trenutkov, se naučili novih stvari ter med seboj spletli nove in še močnejše prijateljske vezi.

Učenci in spremljevalke

(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost