Skoči na glavno vsebino

V mesecu maju je TOM telefon pričel z vseslovensko akcijo »Tom potuje, otroke obiskuje«. Znotraj tega projekta TOM nahrbtnik potuje po Sloveniji in obiskuje različne osnovne šole.

Na naši šoli smo TOM nahrbtnik gostili v dneh od 25.10. do 28.10. V tem tednu smo na šoli od 4. do 9. razreda izvajali delavnice, katerih osrednja tema je bila predstavitev svetovalne storitve TOM telefona. Učence smo seznanili, da imajo v primeru stiske vedno na voljo svetovalce TOM telefona.  V vsakem razredu imamo plakat in brošure TOM telefona, ki učence spominjajo, da se lahko, kadarkoli se znajdejo v težavah, obrnejo na brezplačen pogovor. S sodelovanjem v tej akciji smo želeli učence seznaniti, da nobena težava ni tako velika, da je ne bi mogli s pogovorom omiliti ali celo rešiti. Skupaj z učenci smo ugotavljali, da se po pogovoru počutimo bolje, imamo občutek, da nismo sami in nam je lažje, ker čutimo, da nas nekdo razume. Včasih nam pomaga že samo to, da nekomu svojo stisko opišemo. Takrat se nam pogosto zgodi, da težave vidimo v drugačni luči ali se nam morda težava ne zdi več tako velika. Na delavnicah smo z učenci razmišljali tudi o tem, kaj pomeni slogan »Odgovor je pogovor« ter svetovalcem zastavili vprašanja, o katerih se ne moremo z nikomer pogovoriti.

Učenci so informacijo o TOM telefonu dobro sprejeli. Upamo in želimo si, da se bodo čim manjkrat znašli v stiski ali težavah. Če pa se bodo, pa jim bodo svetovalci TOM telefona, vedno z veseljem pomagali s pogovorom. Zavrteti morajo le telefonsko številko TOM telefona (116 111) ali pisati preko elektronske pošte (tom@zpms.si) ali zastaviti vprašanje preko spletne klepetalnice (e-tom.si).

(Skupno 23 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost