Skoči na glavno vsebino

V sredo , 8.6.2016 so imeli učenci 6. in 7. razreda tehnični dan na temo kolesarjenja.  Ker pa nesreča tudi na kolesu ne počiva (vprašajte Klemena), smo imeli najprej delavnice na temo PRVA POMOČ. Učenci so se seznanili z vrstami poškodb in njihovo oskrbo. Vadili smo kompresijsko obvezo, obvezo rane, imobilizacijo pri zlomih in izvinih, ipd.

Po malici smo se opremili s čeladami in kolesi, ter odbrzeli na kolesarski poligon, ki sta nam ga postavila prijazna kolesarja iz Kolesarskega Kluba Sava. Pokazala sta nam tudi pravilno vožnjo po progi in nas spodbujala, ter usmerjala po progi. Na koncu sta nam čestitala, ker smo se dobro odrezali!

Sledil je obisk policistke našega okrožja. Opozorila nas je na pravila, ki jih moramo pri vožnji s kolesom upoštevati, na to kaj ne smemo početi na kolesu, na obvezno uporabo čelade in na pomen tehnično brezhibnega kolesa. Preizkusila nas je še pri vožnji na kolesu po igrišču in na nakazovanje smeri z roko.

Na koncu dneva smo izdelali plakate in se pogovorili z učiteljicama o dejavnostih, novih znanjih in veščinah. Nekatere učence čaka v teh dveh tednih pouka še vožnja v prometu za opravljanje kolesarskega izpita.

Za uspešen dan se moramo zahvaliti reševalcu  g. Matjažu Mohoriču iz ZD Škofja Loka, kolesarjema iz Kolesarskega Kluba SAVA Kranj in policistki našega okrožja ga. Jasmini Gorenčič.

(Skupno 110 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost