Skoči na glavno vsebino

Zaključni večer je bil čaroben. Za naju s Tonetom, ker greva jutri domov, učence je obiskal čarodej Lee, nekatere pa je doletela usoda Vlada Kreslina, bili so »zacumprani«. Manjka še samo, da se uresničijo vse želje, ki smo jih zapisali in odvrgli v morje v steklenici želja. Bo vse pravljično kičasto, kot je bilo današnje vreme. Sicer ni bilo čisto po okusu jadralcev, ker ni bilo vetra niti za podkurit, kaj šele, da bi gnalo barkačo. Ni sile, smo nabirali barvo, in sicer celo paleto toplih barv od rdeče, bordo do čokoladno rjave. Bomo v ponedeljek vsaj prepoznani v šoli. Kdor koli se bo slikal z nami, bomo z njim verjetno tvorili poljsko zastavo. Zatorej mame pripravite jogurte!

Dan je sicer minil prav turistično. Mirna plovba na dizel pogon, skupinsko sidranje in popoldanske aktivnosti. Pluli smo mimo RTa Kamenjak, naj južnejše točke Istre in se usidrali v zalivčku nacionalnega parka. Morje se bilo za pol stopinje toplejše kot včeraj tam okoli 20 stopinj, kar v praksi pomeni, da namesto uuuuuuuu je mrzlo, rečeš samo uuuu je mrzlo.  Iz osebnih izkušenj povem, da je neopren vreden vsakega centa, če je seveda v akciji, drugače se da pretrpeti. Je tako Gorenjci?

Večer je bil za kakšno solzo potočiti in insulin izločit. Prvo, ker se bomo jutri poslovili in drugo, ker smo se s palačinkami do sitega napojili. Dekleta so se na ogled postavile s plesno točko Makarena, fantje pa so…ploskali, ampak to niti ni bilo tako enostavno, kajti vsak, ki je kadarkoli bil na jadrnici ve, da so le fantje dovolj močni za vlečenje vrvi, ki jih je na jadrnici več kot las na Tonetovi in Damjanovi glavi skupaj. Lahko pa z veseljem povem, da po tej avanturi ne bo nobene manj.

Za zaključek še enkrat hvala društvu Sappa, Škofjeloškim rotarjancem in vsem, ki so to doživetje učencem omogočili. 

(Skupno 42 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost