Skoči na glavno vsebino

V četrtek 14.3.2013 je naša šola uspešno organizirala že 13. državno računalniško tekmovanje za osnovne šole s prilagojenim programom.

Uporaba računalnika postaja v vsakdanjem življenju vedno bolj pomembna. S pomočjo računalnika pišemo naloge, sezname, vabila, zapiske, ustvarjamo plakate in še marsikaj. S povezavo na svetovni splet se nam odpre nov svet. Iskanje informacij, podatkov, slik, glasbe je na dosegu tipke oziroma miške. Računalnik je torej orodje in zato se ga je potrebno naučiti pravilno uporabljati.

In tako smo že pred leti želeli svoje znanje pokazati tudi vsem ostalim …

14. marca je na naši šoli potekalo že 13. državno računalniško tekmovanje Z računalniki skozi okna. Organizatorici tekmovanja sta osnovna šola Jela Janežiča in Zveza za tehnično kulturo Slovenije.

Prijavilo se je 26 šol iz vse Slovenije. Tekmovalo je 43 tekmovalcev v dveh kategorijah.

Tekmovalce in mentorje so nagovorili ravnateljica mag. Marjeta Šmid, mag. Anton Luznar, župan Občine Železniki ter Jožef Školč, predstavnik Zveze za tehnično kulturo Slovenije.

Za posebno prijeten kulturni  program sta poskrbela glasbenika Boštjan Gombač in Janez Dovč.

Pri izvedbi tekmovanja so nam pomagale občine ustanoviteljice naše šole: Občina Škofja Loka, Občina Železniki, Občina Gorenja vas-Poljane in Občina Žiri. Zahvala gre tudi Pevskemu zboru Lubnik, Športni dvorani Poden za uporabo kegljišča in soorganizatorju Zvezi za tehnično kulturo Slovenije.

Na povezavi si lahko ogledate novinarski prispevek o tekmovanju na poročilih RTV Slovenija. Začetni čas prispevka: 8minut in 5 sekund.

Nekaj slikovnih utrinkov pa si lahko ogledate na spodnji diaprojekciji.

 

 

(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost