UISE – Sam se učim, za zdravje skrbim

10. maja, 2019

OŠ Jela Janežiča se je v šolskem letu 2014/15 vključila v program Samoevalvacije za uvajanje izboljšav in samoevalvacijo v šolah in vrtcih v okviru Šole za ravnatelje. Program bo potekal 3 šolska leta. Namen uvajanja tega projekta je izboljšanje učenja in poučevanja ter dosežkov učencev. Na šoli se je oblikoval tim za samoevalvacijo, ki se bo med šolskim letom izobraževal in izvedel več delavnic v kolektivu.

V prvem letu projekta smo si  v delavnicah izbrali dva cilja, ki ju bomo razvijali. Eden je z učnega in drugi z vzgojnega  področja. Oba cilja smo vpeli v naš slogan »Sam se učim, za zdravje skrbim.«

  1. Učenci razvijejo samostojnost pri učenju
  2. Učenci skrbijo za svoje zdravje.

V večletnem programu se bodo vpeljale izboljšave, ki jih bomo vrednotili in prilagajali glede na različne potrebe učencev in učiteljev.

Nekaj dejavnosti  učencev, s katerimi bodo razvijali prvi cilj: sam prebere/sliši navodilo, sam pripravi delovno okolje glede na učni predmet, podaljšuje si čas samostojnega dela, ob nerazumevanju vpraša za dodatna pojasnila, zna poiskati svoje napake, uporabi ustrezne pripomočke, znanje transformira  v uporabno znanje..

Za doseganje drugega  cilja učenci  izvajajo minuto za zdravje/gibanje, samostojno umivanje roke, zob, dnevno pitje vode, primerno izražanje čustev, redno nošenje očal, zobnih aparatov…

Dejavnosti se bodo redno izvajale, sproti preverjale, ob koncu leta pa se bo preverjal napredek učencev na področju obeh ciljev. Starši bodo sodelovali v projektu v obliki vprašalnika.

Spodaj si lahko ogledate nekaj utrinkov dejavnosti, ki potekajo na šoli.

PP2

PP5b

PP3

Dogodki

  • Ni dogodkov

Koledar

februar 2023
PTSČPSN
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28      
« Jan   Mar »

Donatorji

(Skupno 195 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost