Teci za avtizem

Vabimo vas na dogodek v nedeljo, 2. oktobra, z imenom Teci za avtizem.

Tudi če ne boste tekli, bo morda kdo prišel našega maratonca bodrit ali pa bo na stojnicah našel kako informacijo, v katere dejavnosti vključiti mlade z avtizmom.

Več informacij v priponki.

TEHNIČNI DAN

TEHNIČNI DAN

Tehnični dan je potekal v četrtek, 22. 9. 2022. Sodelovalo je 16 učencev 7.a in 7.b razreda. V treh skupinah so učenci izdelovali izdelke v okviru  DEKD.  Iz preteklosti smo si izposodili tehniko ročnega  tkanja. Učenci so tkali  na samostojno izdelanih statvah. Tkanje smo uporabili  na izdelkih, primernih za današnji čas. Tako je nekaj učencev tkalo slike na velikih statvah, na malo manjših pa so izdelovali tkanje za torbe in tkane zapestnice. V delavnici TIT  so z različnimi tehnikami obdelave lesa nastali magnetki za na hladilnik. Učenci so pri delu uživali in se zelo trudili, tako tudi uspeh ni izostal. BRAVO!

Tkane slike si lahko ogledate na razstavi DEKD v Sokolskem domu, od 29. 9. 2022 dalje. Vabljeni!

Veter v laseh 2022

Po dveh letih premora smo se učenci 3. in 4. razreda ter nekateri učenci posebnega programa z veseljem udeležili dogodka Veter v laseh, kjer svoje dejavnosti predstavijo društva in klubi na škofjeloškem. 

Najbolj zanimiva nam je bila gasilska delavnica. Zlezli smo na gasilski avto, pumpali vodo in s curkom ciljali plastično flašo. Gasilec nam je razkazal kombi in opremo ter predstavil delo gasilca. Preizkusili smo se tudi v bowlingu in rokometu. Na delavnici zdravstvenega centra Škofja Loka smo sestavili vsak svoj krožnik zdrave hrane in se sprehodili skozi tunel debelega črevesa. Tudi na delavnici juda smo uživali. Če ne verjamete, se prepričajte na fotografiji.

VABILO NA DOGODEK VETER V LASEH 2022

Lokalna akcijska skupina za preprečevanje zasvojenosti bo že TRADICIONALNO (9. zapored) in hkrati po 2-letnem premoru zaradi epidemije organizirala prireditev VETER V LASEH – s športom proti odvisnosti.

KDAJ: 20. septembra 2022 (v primeru slabega vremena pa 22.9.2022), od 16h do 19h
KJE: športni park za OŠ Ivana Groharja v Podlubniku
ZAKAJKer športne dejavnosti mladim ponujajo priložnosti za aktivno preživljanje prostega časa, zagotavljajo druženje, zdravo zabavo in sprostitev ter spodbujajo vrednote kot so vključevanje, solidarnost, tolerantnost, ekipni duh in fair play.

ŠPORTNI PROGRAM: predstavitve različnih športnih panog od floorballa, alpskega smučanja, juda, rokometa, rolkanja, aikida, košarke, namiznega tenisa in gimnastike

OBŠPORTNI PROGRAM: gasilci, skavti, taborniki, mladinski dnevni centri DC OM in MDC BLOK, Univerza za 3. življenjsko obdobje, zdravstveno vzgojni center, prva pomoč.

Maskoti prireditve bosta Vihra in Športko, v zabavnem programu pa se bodo predstavile Orgličarke iz Škofje Loke, skejtarji, gobarsko društvo.

Več v prireditvi pa si lahko preberete v priponki: Vabilo.

VSTOP JE PROST!
VLJUDNO VABLJENI!

OBISK ŽUPANA, G. TINETA RADINJA S SPREMSTVOM

Letos je g. župan imel z obiskom prvošolcev še posebej veliko opraviti. Zaradi gradnje imajo namreč svoje učilnice na več lokacijah po Škofji Loki.  G. župan, vodja policijskega okoliša, ga. Cankar, ga. Gabrijel ter ga Štucin so jih obiskali v Kapucinskem samostanu in na Zavodu za šport.

Obiske pa niso pričakali le prvošolci, temveč vsi učenci in učitelji ter prijazni gostitelji na posamezni lokaciji. G. župan je učence toplo pozdravil in jim zaželel uspešno in varno šolsko leto, še posebej ob novi organizaciji pouka. Ga. Cankar je poudarila varne šolske poti in pozornost v prometu. Učencem so prinesli darila, mehke odsebne figurice in napotke. Učenci so bili zelo veseli in se vsem zahvalili za obisk tudi s priložnostnim darilom.

Obvestilo ob začetku šolskega leta

Spoštovani starši, dragi učenci!

Novo šolsko leto tokrat pričenjamo v nekoliko drugačnih okoliščinah kot običajno. V teh dneh pričenja se gradnja nadzidka šole na veliko veselje nas samih kot tudi občin ustanoviteljic. Prinaša pa nam dodatne izzive.

Okolica šole se spreminja v gradbišče, tudi nekateri obstoječi notranji prostori se bodo prenavljali. Zaradi gradbenih del, ki bodo s seboj prinesla veliko hrupa in tresenja, smo poiskali zunanje lokacije za čim bolj nemoteno izvajanje pouka.

Pouk v šolskem letu 2022/2023 potekal na različnih lokacijah: na šoli, v gasilskem domu Škofja Loka, na Zavodu za šport Škofja Loka (športna dvorana
Poden), Sožitju, na novo pa v prostorih Kapucinskega samostana Škofja Loka (bivša hranilnica Lon).

Obveščamo vas kot tudi obiskovalce, da v času gradbenih del parkiranje pred stavbo matične šole ne bo možno, zato se poslužujete parkirišč v okolici. Starši, ki pripeljete otroke k pouku, pa boste svoje otoke lahko nemoteno odložili pred šolo, kakor tudi na ostalih lokacijah.

Zavedamo se, da bo prihajajoče leto zaradi navedenih okoliščin poseben zalogaj, vendar vam in vašim otrokom zagotavljamo, da se bomo vsi skupaj trudili, da bodo pouk ter vse ostale dejavnosti potekale enako kvalitetno kot do sedaj. Prepričani smo, da nas bodo izredne okoliščine na nek način še dodatno obogatile.

S poukom na vseh lokacijah pričenjamo v četrtek, 1. 9. 2022, ob 7.30 z organiziranimi prevozi, ki bodo učence pripeljali v šolo že na vse lokacije. Dan bo potekal po urniku. Enako velja za novince oz. po predhodnem dogovoru z razrednikom, lahko tudi drugače. Veselimo se ponovnega snidenja in novega šolskega leta z vami in vašimi otroki!

Vodstvo šole

Dogodki

  • Ni dogodkov

Koledar

oktober 2022
PTSČPSN
      1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31       
« Sep   Nov »

Donatorji

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost