Skoči na glavno vsebino
CŠOD Jurček – 1. dan

CŠOD Jurček – 1. dan

Danes, v sredo 29. 11., smo se učenci višje stopnje posebnega programa odpravili na pot v šolo v naravi v Kočevje. Pot je bila posebej zanimiva, saj je del ekipe potoval z javnim prevozom. V CŠOD Jurček so nas toplo sprejeli. Namestili smo se po sobah, pomalicali in si ogledali okolico doma. Samo da smo stopili iz hiše, smo srečali medveda in »lovka«, kot je lesenega volka poimenovala Eva. Po kosilu smo izkoristili lepo vreme in se s popolno veslaško opravo sprehodili do reke Rinže, kjer smo se vkrcali v kanu in se podali na plovbo skozi mesto. Ko smo se vrnili so nas pred domom čakali novi prijatelji – učenci Centra Janeza Levca iz Ljubljane. Skupaj smo pekli kruh in se preizkusili v vožnji s kolesom. Po večerji je sledil kviz in rojstnodnevno rajanje.

GLOBOKO POD ZEMLJO: PUSTOLOVŠČINA NA EKSKURZIJI V MUZEJU PREMOGOVNIŠTVA VELENJE

GLOBOKO POD ZEMLJO: PUSTOLOVŠČINA NA EKSKURZIJI V MUZEJU PREMOGOVNIŠTVA VELENJE

Pretekli četrtek, 23.11.2023, smo se učenci iz oddelkov PP4A, PP4B, PP4C, PP5A in PP6A podali na nepozabno strokovno ekskurzijo v Velenje. Zjutraj smo se zbrali polni pričakovanja, pojedli okusno zgodnjo šolsko malico in se nato z avtobusom odpravili na potovanje proti Štajerski.

Na poti smo pomahali Trojanskim krofom ter brez težav prispeli v rudarsko mesto Velenje, kjer so nas sprejeli pravi knapi – ponosni predstavniki rudarskega sveta. Oblekli smo zaščitno delavsko obleko, si nadeli čelade in se pripravili na vstop v svet pod zemljo, pri tem pa nismo pozabili na tradicionalno knapovsko malico »Kranjsko klobaso in kruh«. več…

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Tudi letos smo na šoli obeležili Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ). Potekal je tretji petek v novembru, torej 17. 11. 2023. Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka je bil »Kruh za zajtrk – super dan!«

Odločili smo se, da kruhu posvetimo posebno pozornost. Že v četrtek, 16. 11., smo izvedli spremljevalno aktivnost – degustacijo različnih vrst kruha. Postavili smo stojnico, kjer so učenci poskušali kruh iz različnih žit. Ob tem so ugotavljali, iz katera žita je bil kruh narejen. Ob poskušanju smo se z učenci pogovarjali o poznavanju slovenskih žit.

S takimi dejavnostmi poskušamo učencem približati pomen zajtrkovanja, domače pridelane hrane in živil ter zdravega prehranjevanja.
Tradicionalni slovenski zajtrk je tekom let zasedel posebno mesto pri učencih.

Hvala tudi Loški zadrugi za pripravo živil.

ZAHVALA

V začetku šolskega leta je Društvo prijateljev mladine šoli podarilo obsežen nabor šolskih potrebščin (šolske torbe, zvezke, nalivna peresa, barvice, flomastre, ravnila, radirke…). Potrebščine smo razdelili med učence, ki so se jih zelo razveselili in jih že s pridom uporabljajo.

Za velikodušno donacijo se vsi iskreno zahvaljujemo!

Dogodki

  • Ni dogodkov

Koledar

december 2023
PTSČPSN
     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
« Nov   Jan »

Donatorji

(Skupno 197.383 obiskov, današnjih obiskov 192)
Dostopnost