e-knjižnica

HUMANITARNA AKCIJA »MANJ SVEČK ZA MANJ GROBOV 2021«

ZAHVALA OB HUMANITARNI AKCIJI »MANJ SVEČK ZA MANJ GROBOV 2021«

Učenci, učitelji ter ostali zaposleni OŠ Jela Janežiča se iz vsega srca zahvaljujemo za zbrana sredstva v akciji »Manj svečk za manj grobov 2021«.

Zahvaljujemo se koordinatorici akcije, mag. Dariji Jamnik, ki je v projektu aktivno prisotna že tretje leto, ter prav tako koordinatorju gospodu Tomažu Paulusu, pobudniku predloga, da se v letošnjem letu, v okviru akcije zbrana sredstva, namenijo tudi našim učencem.

Neizmerno pa smo hvaležni vsem prostovoljcem s terena, ki so premraženi, a verjamemo, da s predano gorečnostjo v srcih, zbirali sredstva, Martinu Krajniku, Jožici Žnidaršič, Lari Dagarin, Emi Bešter, Vesni Bukovnik, Mojci prevodnik, Magdi Hafner, Milanu Muru, Izi Mrak in Luciji Oblak.   

Zbrana sredstva bomo namenili izvajanju aktivnosti in terapevtskih dejavnosti s psom, kar so učenci sami na kratko poimenovali »Kužkov Krožek«. Dejavnost bo izvajal za to usposobljen terapevtski par (ali pari, glede na število prijavljenih učencev) iz Društva Tačke pomagačke in Ambasadorji nasmeha. Dejavnost se bo za učence izvajala brezplačno, saj gre za prostovoljno delo terapevtskih parov, potne stroške pa jim bomo povrnili iz zbranih sredstev v humanitarni akciji.

Izvajanje krožka se je zaradi neugodnih epidemioloških razmer žal časovno nekoliko zamaknilo, vendar upamo, bomo do konca šolskega leta uspeli vse nadoknaditi.

Se že veselimo srečanja s psičko Luno in njeno lastnico Darjo z Društva Tačke pomagačke.

DELOVNA PRAKSA ZA 9. RAZRED

Od 22.11 2021 do 26.11.2021 je potekala delovna praksa za deveti razred.

Učenci so bili razdeljeni v tri skupine. Izdelovali so izdelke pod mentorstvom učiteljic za likovni in gospodinjski pouk ter učitelja za tehnični pouk. Praksa je potekala v  lepem delovnem vzdušju, učenci so bili pri delu zelo uspešni. Ob koncu delovnega tedna so lahko pokazali lično narejene izdelke.

MALA POZORNOST ZA VELIKO VESELJE

MALA POZORNOST ZA VELIKO VESELJE

Na šoli se v decembru dogaja veliko stvari. Običajen pouk, karantene, delo na daljavo, ocenjevanje in bolj prijetne stvari kot okraševanje razredov in hodnikov ali odkrivanje nalog na šolskem adventnem koledarju Prijazni december.

Nekatere dejavnosti nas spodbujajo, da naredimo nekaj dobrega za druge ljudi.

Učenci 1., 2., 3., 4., 6.a in 7. razreda smo se z učiteljicama Tino in Niko lotili izdelovanja prazničnih voščilnic za osamljene starejše v domovih za starejše po Sloveniji.

Zdaj so voščilnice že odposlane, mi pa upamo, da bomo z njimi prinesli veselje in toplino v praznične dni starejših!

Več pa si lahko ogledate v prispevku.

Dogodki

  • Ni dogodkov

Koledar

december 2021
PTSČPSN
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« Nov   Jan »

Donatorji

(Skupno 134.209 obiskov, današnjih obiskov 220)
Dostopnost