Skoči na glavno vsebino

V petek, 10.12.2021 nas je obiskala ministrica za izobraževanje, znanost in šport, prof. dr. Simona Kustec. Izrazila je željo, da čim več časa preživi z učenci, spozna strokovno delo z učenci s posebnimi potrebami ter se seznani z izzivi, s katerimi se šola srečuje, zlasti z izgradnjo nadzidka.

Ob tem nas je obiskal tudi župan Tine Radinja, ki je ministrici izrazil dobrodošlico v Škofji Loki in na šoli. Ob prihodu smo si ogledali lokacijo nadzidka, pri katerem bo Ministrstvo za izobraževanje znanost in šport zagotovilo 765.305 euro, ostalo pa občine ustanoviteljice (skupaj 934.694 euro).

Ob vhodu je ministrico in župana pričakala vesela dobrodošlica, učenca 9. razreda Domen in Aljaž sta zaigrala na harmoniko, trio deklet višje stopnje Sara, Ana in Nela pa so zapele priložnostno pesem Na božično noč.

Učenci, učiteljica in varuhinja v PPVZI 2a so pokazali potek pouka po montessori pedagogiki.

 

V PPVZI 1a in 1b je bil ravno čas senzoričnih dejavnosti, ki sta si jih ministrica in župan z zanimanjem ogledala.

 

Nobena šola ne obstaja brez športa, 7. razred je prikazal individualizirano športno vadbo. Sledil je razgovor s športnima pedagogoma.

V PPVZI 6a v programu usposabljanja z življenje in delo so učenci sami razložili delovne postopke v delavnici izdelave izdelkov iz gline.

   

Kot zadnjega smo si ogledali delo v 9. razredu, kjer je pouk potekal po skupinah. Učenci so ministrici dr. Kustec in županu Radinji pripovedovali o svojih izkušnjah pri prešolanju na šolo s prilagojenim programom. Povedali so, da prihajajo iz različnih krajev, saj šolo obiskujejo učenci iz občin ustanoviteljic Gorenje vasi – Poljane, Železnikov, Žirov, Medvod in Škofje Loke, ter dveh občin pogodbenic Kranj in Vodice, in da se med seboj odlično razumejo.

Ministrica se je z učenci povsod zapletla v razgovor, se zanimala za njihovo delo in iz prve roke izvedela, kako se učenci učijo in kako s v šoli počutijo.

 

Sledil je razgovor v zbornici, kjer smo poleg nadzidka izpostavili izzive, ki jih prinaša inkluzija, zaposlovanje otrok s posebnimi potrebami, načine reševanja pomanjkanja strokovnjakov za delo z otroki s posebnimi potrebami, pomen izobraževanja ter zaposlovanja.

 

Sledila je še tiskovna konferenca.

Obiska smo bili v Škofji Loki zelo veseli, saj je bil obisk na ministrice pomembna priložnost za prikaz dela ter spoznavanje lokalnih značilnosti področja.

 

(Skupno 27 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost