Skoči na glavno vsebino

Na naši šoli je v četrtek, 8. 3. 2018, potekalo 18. računalniško tekmovanje »Z računalniki skozi okna«. Organizatorici tekmovanja sta bili Osnovna šola Jela Janežiča in Zveza za tehnično kulturo Slovenije. Z obiskom so nas razveselili g. Jožef Školč, glavni tajnik Zveze za tehnično kulturo Slovenije, ga. Mija Kordež, vodja tekmovanj na Zavodu za tehnično kulturo Slovenije in g. Milan Čadež, župan občine Gorenja vas – Poljane.

Tekmovanja se je udeležilo 25 tekmovalcev iz 16 šol. V kategoriji urejanja besedila v Wordu je tekmovalo 15 učencev, v kategoriji PowerPoint in Picasa pa 10 učencev.

Najboljši tekmovalci 18. državnega tekmovanja so:

Oblikovanje s programom WORD:

  1. mesto: Imran Crnkić, OŠ Poldeta Stražišarja Jesenice in Aljaž Vejnovič, Center za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje.
  2. Gregor Činkelj, Zavod za gluhe in naglušne Ljubljana in Kristijan Miklič, OŠ Miroslava Vilharja, Postojna.

Digitalna fotografija in oblikovanje s programom POWERPOINT:       

  1. mesto: Andrej Zakšek, OŠ Roje, Domžale,
  2. mesto: Luka Skumavc, OŠ Poldeta Stražišarja Jesenice,
  3. mesto: Vesna Končan, OŠ Jela Janežiča, Škofja Loka.

Učenci prve skupine so po tekmovanju odšli na kegljišče in zatem na sprehod po mestu. Učenci druge skupine pa so po tekmovanju prav tako odšli na kegljišče, nato pa skupaj s prvo skupino na kosilo. Zatem je sledila kratka prireditev z razglasitvijo rezultatov ter razdelitvijo nagrad in priznanj. Za popestritev prireditve je poskrbel pevski zbor učencev pod vodstvom mentorice Polone Bončina.

Našo šolo sta uspešno zastopali Vesna Končan v PowerPointu in Alenka Demšar v kategoriji Word.

(Skupno 549 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost