Teci za avtizem

Vabimo vas na dogodek v nedeljo, 2. oktobra, z imenom Teci za avtizem.

Tudi če ne boste tekli, bo morda kdo prišel našega maratonca bodrit ali pa bo na stojnicah našel kako informacijo, v katere dejavnosti vključiti mlade z avtizmom.

Več informacij v priponki.

TEHNIČNI DAN

TEHNIČNI DAN

Tehnični dan je potekal v četrtek, 22. 9. 2022. Sodelovalo je 16 učencev 7.a in 7.b razreda. V treh skupinah so učenci izdelovali izdelke v okviru  DEKD.  Iz preteklosti smo si izposodili tehniko ročnega  tkanja. Učenci so tkali  na samostojno izdelanih statvah. Tkanje smo uporabili  na izdelkih, primernih za današnji čas. Tako je nekaj učencev tkalo slike na velikih statvah, na malo manjših pa so izdelovali tkanje za torbe in tkane zapestnice. V delavnici TIT  so z različnimi tehnikami obdelave lesa nastali magnetki za na hladilnik. Učenci so pri delu uživali in se zelo trudili, tako tudi uspeh ni izostal. BRAVO!

Tkane slike si lahko ogledate na razstavi DEKD v Sokolskem domu, od 29. 9. 2022 dalje. Vabljeni!

Veter v laseh 2022

Po dveh letih premora smo se učenci 3. in 4. razreda ter nekateri učenci posebnega programa z veseljem udeležili dogodka Veter v laseh, kjer svoje dejavnosti predstavijo društva in klubi na škofjeloškem. 

Najbolj zanimiva nam je bila gasilska delavnica. Zlezli smo na gasilski avto, pumpali vodo in s curkom ciljali plastično flašo. Gasilec nam je razkazal kombi in opremo ter predstavil delo gasilca. Preizkusili smo se tudi v bowlingu in rokometu. Na delavnici zdravstvenega centra Škofja Loka smo sestavili vsak svoj krožnik zdrave hrane in se sprehodili skozi tunel debelega črevesa. Tudi na delavnici juda smo uživali. Če ne verjamete, se prepričajte na fotografiji.

VABILO NA DOGODEK VETER V LASEH 2022

Lokalna akcijska skupina za preprečevanje zasvojenosti bo že TRADICIONALNO (9. zapored) in hkrati po 2-letnem premoru zaradi epidemije organizirala prireditev VETER V LASEH – s športom proti odvisnosti.

KDAJ: 20. septembra 2022 (v primeru slabega vremena pa 22.9.2022), od 16h do 19h
KJE: športni park za OŠ Ivana Groharja v Podlubniku
ZAKAJKer športne dejavnosti mladim ponujajo priložnosti za aktivno preživljanje prostega časa, zagotavljajo druženje, zdravo zabavo in sprostitev ter spodbujajo vrednote kot so vključevanje, solidarnost, tolerantnost, ekipni duh in fair play.

ŠPORTNI PROGRAM: predstavitve različnih športnih panog od floorballa, alpskega smučanja, juda, rokometa, rolkanja, aikida, košarke, namiznega tenisa in gimnastike

OBŠPORTNI PROGRAM: gasilci, skavti, taborniki, mladinski dnevni centri DC OM in MDC BLOK, Univerza za 3. življenjsko obdobje, zdravstveno vzgojni center, prva pomoč.

Maskoti prireditve bosta Vihra in Športko, v zabavnem programu pa se bodo predstavile Orgličarke iz Škofje Loke, skejtarji, gobarsko društvo.

Več v prireditvi pa si lahko preberete v priponki: Vabilo.

VSTOP JE PROST!
VLJUDNO VABLJENI!

Dogodki

  • Ni dogodkov

Koledar

oktober 2022
PTSČPSN
      1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31       
« Sep   Nov »

Donatorji

(Skupno 160.153 obiskov, današnjih obiskov 79)
Dostopnost