Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 11.11.2021, je potekala vaja evakuacije, udeležili se so jo vsi učenci in zaposleni. Načrtovali smo jo skupaj z gasilci – v matični šoli s prostovoljnim gasilskim društvom Stara Loka, v enoti v gasilskem domu na Spodnjem trgu pa s Prostovoljnim gasilskim društvom Škofja Loka. Namen evakuacijske vaje je bil spoznavanje in uporaba evakuacijskih poti ob požaru, spoznavati intervencijo gasilcev ter ogled gasilske opreme ter gasilskega vozila.

V šoli je zagorelo v strojnici, tako da se učenci in zaposleni nismo mogli evakuirati skozi telovadnico. Kaj pa zdaj? Evakuacija je tokrat potekala po drugi, varnejši poti, skozi glavni vhod. Po sprožitvi alarma, so bili gasilci v 6ih minutah pri nas in že gasili požar ter reševali ujete učence v razredih.

Gasilcem se za sodelovanje pri vaji in prikazu gasilskega vozila iskreno zahvaljujemo in jim želimo uspešno in varno delo!

Oprema gasilskega vozila PGD Stara Loka. Koliko opreme na tako majhnem prostoru!

     

Vodja intervencije, g. Kolman, učencem 1., 2. in 4. razreda prikazuje opremo in delovanje gasilnega vozila.

         

Takole pa je potekalo na enoti Gasilski dom. Učenci so prostore šole po zvočnem signalu o nevarnosti zapustili v dobro minuti ter se zbrali na zbirnem mestu na parkirišču Gasilskega doma. Izvedbo vaje je spremljal g. Andrej Ambrožič iz PGD Škofja Loka, ki je učencem po zaključku vaje razkazal tudi gasilsko opremo in gasilska vozila.

   

               

Na koncu pa še gasilska! Hvala za prikaz in intervencijo!

   

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost