Skoči na glavno vsebino

»Puberteta, kaj delaš z mojim telesom? A ne štekaš, da me je sram?!« »Kaj bodo pa drugi rekli?« »Stari, car sem. A veš, da mi je všečkala objavo na Instagramu? Na to sem čakal. Za to sem cel dan buljil v telefon.«

Na takšna vprašanja in trditve smo v sodelovanju z Društvom prijateljev mladine Škofja Loka v decembru 2019 iskali odgovore in krešali mnenja z osmošolci in devetošolci.

Skozi predavanje in delavnice smo ozaveščali in preverjali naše znanje ter navade na temo nekemičnih zasvojenosti. Seznanili smo se z nekaterimi pastmi omame in nevarnostmi, povezanimi z uživanjem cigaret, alkohola in nekaterih drog. Še posebej pa smo se ukvarjali s tem, kaj se dogaja z nami, ko včasih dolge ure presedimo za računalnikom, pred našimi tablicami ali telefoni na družabnih omrežjih. Če še niste vedeli, tudi s tem lahko postanemo zelo zasvojeni!

Med predavanjem na temo odraščanja smo si zastavili še več novih in novih vprašanj, na kakšen način in zakaj se naša telesa tako čudno spreminjajo med puberteto. In dobili še več odgovorov. Ti hormoni so res čudna reč in zagotovo ne vedno zabavna! Odkrili pa smo, da v tem obdobju vendarle nismo čisto sami – da imamo okoli sebe vrstnike. In da si lahko izberemo takšne prijatelje, ob katerih se dobro počutimo. Tako pa v njihovi družbi pa tako tudi odraščanje postane lažje (in bolj zabavno).

Vseh slik vam pa vseeno ne pokažemo, ker se vse bolj zavedamo, da je marsikatere osebne podatke potrebno skrbno varovati…

(Skupno 224 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost