Skoči na glavno vsebino

V sredo, 27. novembra 2019, smo se osmošolci in devetošolci z razredniki in svetovalno delavko odpravili na Dan odprtih vrat v Biotehniški center Naklo v sklopu Poklicnega usmerjanja.

Predstavili so nam dvoletni izobraževalni program Pomočnik v biotehniki in oskrbi. Všeč nam je bilo, da je pouk v večji meri obe leti na programu praktično usmerjen. (In samo vam povemo, da imamo to raje kot sedenje za mizo in pisanje v zvezke.) Po uspešnem zaključku programu pa lahko ali nadaljujemo s šolanjem ali pa se že zaposlimo.

Po predstavitvi smo se sprehodili po šolskem posestvu. V šolski trgovini smo najprej videli, kaj vse učenci v rastlinjakih, na njivah in v šolski mlekarni skozi učni proces samo pridelujejo in izdelujejo. Poleg krav pa imajo in skrbijo v hlevih tudi za konje!

Na šoli, ki je kar precej večja od naše, smo se v gospodinjski učilnici posladkali s palačinkami, pico in mafini, ki so jih dijaki prvega letnika pripravljali posebej za nas. Med dijaki drugega letnika smo se v učilnici za vrtnarstvo in cvetličarstvo poučili o uporabnosti in pomembnosti zelišč. V tretji učilnici, ki smo jo lahko obiskali, pa smo se ob pomoči dijakov lahko tudi sami preizkusili, kako dobro nam že gre pravilna priprava pogrinjkov.

Nekateri od nas smo sedaj še bolj prepričani, da bomo izobraževanje po zaključku osnovne šole nadaljevali prav v Naklem. Če ne zaradi drugega, pa zaradi tega, ker imajo tudi dobro malico in kar dva daljša odmora.

(Skupno 205 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost