Skoči na glavno vsebino

UVOD

Tema našega letošnjega projektnega tedna je bila GIBANJE. Gibanje pozitivno vpliva na razvoj kosti, sklepov in mišic, motoričnih sposobnosti, kot so hoja, tek, skakanje, plezanje, metanje ter tudi na razvoj finomotoričnih sposobnosti, ki jih otrok potrebuje za pisanje in risanje.

Eko projektni teden smo začeli v telovadnici. Učencem smo predstavili pomen gibanja in jih seznanili, kako bo potekal ta teden in kaj vse jih čaka v naslednjih dneh. Starejši učenci so izvajali vaje v parih – Zaupaj prijatelju, mlajši učenci so se razmigali z vajami za pozdrav sonca in zaplesali Od glave do peta.

FITNES V NARAVI

V našem atriju je vsak razred pripravil gibalno vajo oz. fitnes napravo iz naravnega materiala. Skozi teden so razredi preživeli vsaj eno uro v fitnesu v naravi. Ideje so bile izvirne. Učenci pa so z veseljem poizkusili prav vse stvari.

O eko fitnesu so poročali tudi na RTV Slovenija, in sicer v oddaji Infodrom.

DRUŽINSKI PARK STARI VRH

Vse vam pove zahvala.

ZAKLJUČEK IN OBISK PETRA PREVCA

Teden smo zaključili z igro Med dvema ognjema. Med seboj so se pomerili starejši fantje, mlajši fantje ter dekleta. Mlajši učenci pa so se gibali, skakali, se spuščali po napihljivem gradu.

 

Na šoli smo ta dan gostili prav posebnega gosta, skakalca Petra Prevca. Odgovarjal je na naša vprašanja, razredom podelil pohvale za uspešno izveden teden, se z nami fotografiral, se nam podpisal in obiskal tudi naš fitnes v atriju. Z njim smo preživeli sproščeno in prijetno uro v telovadnici. O njem so izvedeli marsikaj novega. Hvala Petru Prevcu za obisk. Res smo ga bili veseli.

 

(Skupno 393 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost